Goudkoers

Goudprijs bepalen

Goud Bar Inkoop Goud BruensDe goudprijs hangt voornamelijk af van vraag en aanbod: de hoeveelheid beleggingen in goudaandelen. De goudprijs wordt bepaald per troy ounce (ongeveer 31,1 gram) 24-karaats goud (99,5%), waarbij er in 2010 record hoogtes zijn bereikt.

Bij Bruens: Inkoop Goud Amsterdam merken wij helaas dat er vaak verwarring ontstaat bij consumenten, wanneer men zelf de waarde wilt bepalen van een gouden ketting of ander gouden sieraad/voorwerp. Meestal is de reden hiervoor te verklaren, doordat men uitgaat van de goudprijs per troy ounce. De ketting wordt dan gewogen en simpelweg vermenigvuldigd met de actuele goudprijs.

Bij het taxeren van gouden sieraden of andere gouden voorwerpen kan men echter niet alleen uitgaan van het gewicht, aangezien de goudprijs is gebaseerd op 24-karaats goud (minimaal 99,5%). De meeste sieraden bestaan daarentegen uit minder dan 99,5% goud, waardoor dit van grote invloed kan zijn bij het bepalen van de exacte waarde. Om u hier een indruk van te geven: 100 gram 14-karaats goud bevat 58,8 gram goud en 100 gram 24-karaats goud minimaal 99,5 gram goud. Dat scheelt 40,7 gram, een aanzienlijk groot verschil dus!

Aan de hand van onderstaande goudkoers grafiek bepaalt Inkoop Goud – Juwelier Bruens te Amsterdam de goudprijs, waardoor u gelijk kunt zien wat wij vandaag voor uw goud betalen. De goudprijs verandert dagelijks, waardoor de prijs die wij betalen voor uw goud ook dagelijks aan verandering onderhevig is.

Inkoop Goud – Juwelier Bruens te Amsterdam berekent dus op basis van de zuiverheid van uw goud, het totale gewicht (in gram) van al uw goud en de actuele goudkoers de beste goudprijs, zodat u altijd tevreden de deur uitgaat! Bekijk ook eens onze vintage horloges.

Actuele goudprijs Inkoop Goud Bruens Amsterdam

Actuele goudkoers Kitco

Goudkoers, 4.3 out of 5 based on 10 ratings